"'Εφυγε" από κοντά μας η κυρία Λιλή Αλιβιζάτου (1911-2022), αδελφή του συγγραφέα και δοκιμιογράφου Γιώργου Θεοτοκά, στην οποία χρωστάμε τη διάσωση του αρχείου Θεοτοκά. Η "κυρία Λιλή", όπως ήταν γνωστή, φρόντισε, μαζί με την καλή της φίλη, τη δρα Κατερίνα Μουστακάτου, για την καταλογογράφηση του αρχείου διευκολύνοντας την πρόσβαση των ερευνητών σε αυτό και αναδεικνύοντας, έτσι, τη συμβολή του Θεοτοκά στα ελληνικά γράμματα.

Το 2016, με τη σύμφωνη γνώμη της "κυρίας Λιλής", η οικογένεια Αλιβιζάτου δώρισε το αρχείο  Θεοτοκά στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (ΑΣΚΣΑ), το οποίο φυλάσσεται στο Τμήμα Αρχείων της ΑΣΚΣΑ στην Ανατολική Πτέρυγα της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, μαζί με άλλα προσωπικά αρχεία εκπροσώπων της "Γενιάς του '30". 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν προέρχονται από την παράδοση και παραλαβή του αρχείου τον Ιούνιο του 2016, με παρόντες και παρούσες, την Κατερίνα Μουστακάτου και τους συναδέλφους Λήδα Κωστάκη και Αλέξη Μάλλιαρη. (Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των εικόνων χωρίς την άδεια των Αρχείων της ΑΣΚΣΑ).

Βλ. επίσης άρθρο στην Huffington Post "Πέθανε σε ηλικία 111 ετών η Λιλή Αλιβιζάτου, αδερφή του Γιώργου Θεοτοκά."