Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών σας προσκαλεί στην εναρκτήρια Σειρά Διαλέξεων «Θάλεια Ποταμιάνου» με θέμα την επιρροή του ελληνικού πολιτισμού.  Ο Δρ. Peter Frankopan θα παρουσιάσει την πρώτη από τις τρεις διαλέξεις του για την «Ιστορία της Παγκόσμιας Ελλάδας» την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής στην Αθήνα. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Για την προσέλευσή σας στο Cotsen Hall είναι απαραίτητο να φοράτε μάσκα ενώ στην είσοδο θα ελεγχθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης (ισχύος 6 μηνών) καθώς και ταυτότητα για την ταυτοπροσωπία.

Οι επόμενες διαλέξεις θα λάβουν χώρα στις ΗΠΑ το 2022. Όλες οι ομιλίες θα μεταδοθούν και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της Σχολής και του YouTube channel.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: potamianoslectures@ascsa.edu.gr 210-76.10.616 & 6985 933 290

 

 


 

 

Ημερολόγιο διαλέξεων

Σχετικά με τον Δρ. Peter Frankopan

Ο Δρ. Frankopan είναι Καθηγητής Παγκόσμιας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου είναι, επίσης, Διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινής Έρευνας «Σταύρος Νιάρχος». Είναι παγκοσμίου φήμης ιστορικός και βραβευμένος συγγραφέας. Οι διαλέξεις του θα εξετάσουν το ρόλο που διαδραμάτισαν η Ελλάδα και ο ελληνικός πολιτισμός, καθώς και η ελληνική λογοτεχνία και γλώσσα για δυόμισι χιλιετίες. Αντί να διερευνήσει τα επιμέρους αυτά ζητήματα στο οικείο και περιορισμένο πλαίσιο της Μεσογείου, θα τα εξετάσει από μια παγκόσμια προοπτική, επιτρέποντας έτσι όχι μόνο μια καλύτερη κατανόηση της παγκόσμιας ιστορίας, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τον Δρ. Frankopan.

Σχετικά με την Ετήσια Σειρά Διαλέξεων «Θάλεια Ποταμιάνου»

H Ετήσια Σειρά Διαλέξεων προς τιμήν της Θάλειας Ποταμιάνου, με κεντρικό άξονα την επιρροή που ασκεί ο ελληνικός πολιτισμός, καθιερώθηκε τον Ιούνιο του 2020 και επιδιώκει να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον που θα προσελκύσει τόσο την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και το ευρύτερο κοινό στους κόλπους της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.  Κάθε χρόνο θα επιλέγεται ένας διακεκριμένος, παγκοσμίου φήμης ερευνητής, προκειμένου να διεξάγει έρευνα και να αναπτύσσει προγράμματα πάνω σε κάποιο θέμα σχετικό με τις συλλογές της Γενναδείου. Η έρευνα θα κορυφώνεται με την πραγματοποίηση, τουλάχιστον, τριών ετήσιων δημόσιων διαλέξεων στην Αθήνα και στις ΗΠΑ.

Οι διαλέξεις προς τιμήν της Θάλειας Ποταμιάνου πραγματοποιούνται χάρις στη γενναιόδωρη χρηματοδότηση του Φωκίωνα Ποταμιάνου, Επιτρόπου της Βιβλιοθήκης. Ο κος Ποταμιάνος αφιερώνει αυτή τη σειρά διαλέξεων στη μνήμη της γιαγιάς του, μιας διακεκριμένης Ελληνίδας γιατρού, ακαδημαϊκού και φιλανθρώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά διαλέξεων πατήστε εδώ.